Zatraženo izuzeće stečajnog sudije u slučaju Metal

Marijana Miljić
Zatraženo izuzeće stečajnog sudije u slučaju Metal

BANjALUKA - Odluka o pokretanju stečaja u banjalučkom preduzeću "Metal" ponovo je odgođena nakon što su predstavnici ove firme na jučerašnjem ročištu u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci zatražili izuzeće stečajnog sudije Midhe Vukalića.

Predsjednik Sindikalne organizacije i predsjednik Udruženja malih akcionara "Metala" Zoran Janjić kaže da je jedan od razloga za izuzeće sudije to što nije dopustio radnicima da prisustvuju prethodnom ročištu.

- Sudija Midho Vukelić već duže vrijeme ne vodi ovu raspravu na pravi način - rekao je Janjić i apelovao na vlasti Republike Srpske da sačuvaju ovo preduzeće.

Privremeni stečajni upravnik Milovan Vuković podsjetio je da su "Metalu" već tri godine blokirani računi.

Advokat Zoran Bubić, koji je zastupao kompaniju "Dušanić" iz Prnjavora, "Euro Motor" i "Špedal" iz Banjaluke te firmu "Alfa plan" iz Vranja, koje su zatražile pokretanje stečaja u "Metalu", rekao je da su se i predstečajni upravnik i finansijski vještak izjasnili da postoje uslovi za pokretanje stečaja u banjalučkom preduzeću.

Prnjavorski biznismen Petar Dušanić, koji u "Metalu" ima 22 odsto akcija, i najveći akcionar u preduzeću Jovan Vidović, godinama vode pravne bitke u ovom i u još nekoliko preduzeća u Banjaluci.

Imovina

Zoran Janjić kaže da radnici neće dozvoliti da preduzeće propadne jer uknjižena imovina ove firme iznosi oko 16 miliona maraka. Dodaje da je prema drugim procjenama ukupna imovina mnogo veća od ovoga iznosa jer firma raspolaže ogromnim skladišnim prostorima te upravnom zgradom u Banjaluci i poslovnim prostorom u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana