Zapaženi poslovni rezultati Naše banke Banjaluka: Rast dobiti dokaz zadovoljstva klijenata

Ž. Đ. V. Tripić
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Naša banka a.d. Banjaluka je u protekloj i ovoj godini ostvarila zapažene poslovne rezultate, što potvrđuje u procentualnom iznosu i najveći godišnji rast dobiti na bankarskom tržištu Republike Srpske.

- Uspjeh koji je ostvaren u 2022. i ovoj godini rezultat je jasnih, vremenski uokvirenih i realno postavljenih ciljeva, povezanih sa našom poslovnom strategijom. Uspjeh bilo koje banke mjeri se i zadovoljstvom njenih klijenata. S tim u vezi, naglašavamo da je ostvarena dobit zaključno sa 30. septembrom porasla za 14 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Možemo reći da mala banka kao što je naša postaje velika - rekao je juče na konferenciji za novinare predsjednik uprave Naše banke Dejan Vuklišević.

Kako je naveo, novi Core banking sdžstem i Visa principal dodatno su olakšali poslovanje te donijeli nove privilegije sa svim pratećim benefitima.

Na konferenciji je istaknuto da je došlo do promjene vlasništva te da je banka postala članica Galens Invest grupacije, a navedeni su i razlozi preseljenja centrale iz Bijeljine u Banjaluku.

- Kao domaća banka sa domaćim kapitalom i poslovanjem dužim od 130 godina, Naša banka simbol je lokalne i regionalne tradicije bankarstva, pa smo zbog toga motivisani da poslovanje učvrstimo i u najvećem gradu Republike Srpske i da budemo aktivno prisutni na najdinamičnijem dijelu domaćeg bankarskog tržišta - dodao je Vuklišević.

Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput istakao je da je glavni cilj agencije, koja je u funkciji regulatora, očuvanje finansijske stabilnosti Srpske, a da je Naša banka, koja je jedna od osam banaka u Srpskoj, ostvarila veliki iskorak.

- Banka je u prethodnom periodu jačala kapital i svaki mjesec ostvaruje profit koji zadržava u kapitalu, što znači da vlasniku nije interes da profit isplati i odnese, nego da jača svoj kapital, a samim tim i poziciju banke - rekao je Šuput.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana