Zahtjev za raskidanje ugovora

Glas Srpske
Zahtjev za raskidanje ugovora

BANjALUKA - Savjet za privatizaciju RS raspravljaće danas o privatizaciji "Fabrike duvana" Banjaluka, a predstavnici Udruženja malih akcionara uputili su juče premijeru RS Aleksandru Džombiću, kao predsjedniku Savjeta, zahtjev za raskid ugovora o kupoprodaji državnog kapitala u ovom preduzeću, prenijele su agencije.

- Obraćamo vam se kao predsjedniku Savjeta za privatizaciju RS da što ozbiljnije sagledate situaciju u "Fabrici duvana" Banjaluka i da na osnovu stvarnog stanja u ovom preduzeću raskinete ugovor o prodaji državnog kapitala na štetu kupca "Antonić trejd" Laktaši - ističe se u zahtjevu Udruženja malih akcionara.
U zahtjevu se zaključuje da odgovornost za stanje u "Fabrici duvana" Banjaluka snosi kupac državnog kapitala, zbog čega Udruženje traži da se temeljno ispita njegovo poslovanje kako u "Fabrici duvana" Banjaluka, tako i poslovanje firmi "Antonić trejd" Laktaši i "Centro tabak" Banjaluka.

Gubitak u poslovanju preduzeća na dan 31. decembra 2010. godine premašuje vrijednost kapitala preduzeća za 3.156.400 KM, a do danas je taj gubitak veći za više od milion KM. Nezavisni revizor u izvještaju skreće pažnju da zbog toga "Fabrici duvana" Banjaluka po Zakonu o privrednim društvima prijeti postupak otvaranja likvidacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana