Za saobraćajnice dva miliona KM

Glas Srpske
Za saobraćajnice dva miliona KM

BANjA LUKA - Vlada RS pomoći će sa dva miliona maraka izgradnju primarnih saobraćajnica koje će omogućiti dalju realizaciju projekta "Agroindustrijska zona Nova Topola i Agrotehnološki klaster".

Rekao je ovo juče u Banjoj Luci predsjednik Vlade RS Milorad Dodik poslije prezentacije projekta, prenijela je Srna.

Naglasio je da upravo ovaj projekat, u koji su njemačka organizacija GTZ, lokalne zajednice i Vlada RS uložili značajan napor, zadovoljava potrebe ovog, izrazito poljoprivrednog kraja.

Dodik je rekao da se početak realizacije projekta očekuje na proljeće, jer su riješeni imovinski odnosi i projektni dokumenti, te obezbijeđena podrška Vlade i lokalne zajednice.

Nenad Kesić, projekt-menayer u Agenciji za lokalni razvoj Gradiška, istakao je da je ovim projektom izrađen koncept koji će riješiti mnoge probleme privrede u opštini Gradiška i Nova Topola.

On je rekao da je na površini od 144 hektara građevinskog zemljišta predviđeno da se uradi kompletna infrastruktura i da se kao uređeno građevinsko zemljište ponudi domaćim i stranim investitorima, u prvom redu iz poljoprivredne i prehrambene industrije. Dodao je da ovaj projekat predstavlja najveću poslovnu zonu u BiH, koja bi u prve tri godine trebalo da zaposli oko 1.500 radnika.         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana