Za razvoj turizma 2,2 miliona KM

D. K.
Za razvoj turizma 2,2 miliona KM

BANjALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u posljednje dvije godine za razvoj turizma putem malih grantova do 30.000 maraka po projektu, uložilo je oko 2,2 miliona maraka.

Rekla je to "Glasu Srpske" sekretar u Ministarstvu trgovine i turizma RS Olivera Kunjadić. Dodala je da značajnih direktnih ulaganja stranih investitora još nema, ali da je bilo ulaganja putem IPA fondova koji finansiraju projekte iz raznih oblasti, između ostalog i iz turizma.

Napomenula je da su finansirani i manji projekti prekogranične saradnje čije vrijednosti iznose nekoliko stotina hiljada maraka.

- Najznačajnije investicije u turizam Srpske dolaze i dalje od same Vlade RS i one su u posljednje dvije godine iznosile nekoliko desetina miliona maraka samo za direktna ulaganja u turizam - dodala je Kunjadićeva.

U resornom ministarstvu ističu da su ulaganja u infrastrukturu, naročito autoputeve, indirektno, ali snažno utiču na razvoj turizma, posebno tranzitnog.

- Samo u Jahorinu, u posljednje dvije godine uloženo je za sistem vještačkog osnježavanja oko 3,5 miliona KM, a za šestosjed oko 14 miliona maraka - dodali su u Ministarstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana