Za poljoprivrednike u RS jeftiniji traktori

Glas Srpske
Za poljoprivrednike u RS jeftiniji traktori

NOVI SAD - Za poljoprivrednike u Republici Srpskoj traktori IMT-a i IMR-a su jeftiniji od 3.500 do 4.500 evra od njihove uobičajene cijene u Srbiji zahvaljujući ugovoru o subvencionisanoj prodaji traktora proizvedenih u Srbiji za tržište Republike Srpske koji je potpisan u subotu u Novom Sadu, javile su agencije.

Ugovor su potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslav Milovanović, generalni direktor beogradske Industrije mašina i traktora (IMT) Slobodan Petrović i generalni direktor Industrije motora Rakovica (IMR) Zoran Radosavljević.

- Vlade Srbije i Republike Srpske subvencionišu sa po 1.000 evra poljoprivrednike RS koji se odluče za kupovinu traktora. Istovremeno, Vlada RS sa 1.500 do 2.500 evra subvencioniše i ostvarene radne časove traktora, što zavisi od modela - rekao je Milovanović novinarima poslije potpisivanja ugovora.

Naveo je da IMT i IMR plasiraju u RS oko 30 odsto godišnje proizvodnje traktora.

Potpisivanju ugovora u Master centru Novosadskog sajma prisustvovao je i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušan Petrović, koji je istakao da je ovaj ugovor veoma značajan jer je olakšao funkcionisanje dvije beogradske fabrike traktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana