Za pet godina na nuli

Agencije
Za pet godina na nuli

Njujork - Halsi Majnor je prije pet godina bio milijarder, a danas je čovjek u dugovima, koji prodaje i posljednje vrijednosti koje su mu preostale.

Majnor (48) je pionir tehnologije i osnivač mreže CNET, koju je pokrenuo 1993, a prodao u vrijeme izbijanja finansijske krize 2008. godine za 1,8 milijardi dolara, kao i kompaniju “Grand sentral komunikejšn” (GSC), koju je prodao “Guglu” za 65 miliona dolara.

Kako prenosi francuski list “Atlantiko”, ovaj poslovni čovjek, ljubitelj umjetnosti i konja, zaradivši na tehnološkim kompanijama milijarde, počeo je da ulaže u nekretnine i umjetničke predmete, ali i da se kladi na trkama konja, zbog čega je njegovo bogatstvo počelo vrtoglavo da se topi.

Majnor je novac ulagao u izgradnju luksuznih hotela, koje nikada nije dovršio i koje je morao, zapavši u dugove, da proda u bescjenje.

Proglasio je bankrot, ali i poručio da “biti preduzetnik znači i prihvatiti finansijski rizik”.

Prema podacima koje je dostavio sud iz Los Anđelesa, fond koji upravlja njegovim bogatstvom “Majnor Ventures”, duguje 100 miliona dolara za 60 različitih finansijskih institucija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana