Za Janjske otoke 32 miliona evra

S. D.
Za Janjske otoke 32 miliona evra

ŠIPOVO - "Elektroprivreda RS" treba da realizuje Projekat izgradnje tri hidroelektrane "Janjski otoci" kod Šipova snage 11,2 megavata i ukupne vrijednosti 32 miliona evra, zaključeno je na jučerašnjem sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva RS Željka Kovačevića u Šipovu sa predstavnicima ove opštine, "Elektroprivrede RS" i "Hidroelektrana na Vrbasu".

Kovačević je rekao da je ovaj sastanak prvi korak ka realizaciji ovog projekta.

- Ovo je dobra poruka građanima RS da Vlada RS brine o građanima ove opštine - rekao je Kovačević, dodajući da će prilikom realizacije ovog projekta maksimalno biti zaštićena priroda i eko-sistem rijeke Janj.
Kovačević je rekao da će Vlada RS, odnosno "Elektroprivreda RS", posredstvom HE "Bočac" biti investitor ovog projekta, pri čemu je neophodno zadovoljiti ekološke standarde na ovom prostoru.
On je naveo da će resorno ministarstvo obaviti razgovor sa svim koncesionarima na rijeci Janj kako bi se zadovoljili njihovi i interesi Vlade RS na ovom području.
Načelnik opštine Šipovo Dušan Malinović rekao je da je HE "Janjski otoci " rješenje koje će omogućiti zadržavanje sadašnjeg ambijenta prirodnih i drugih ljepota na ovom prostoru i istovremeno obezbijediti proizvodnju električne energije kroz tri protočne hidrocentrale kapaciteta 11,2 megavata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana