Za isplatu naknada radnicima Jelšingrada Vlada daje 97.000 KM

V. K.
Za isplatu naknada radnicima Jelšingrada Vlada daje 97.000 KM

BANjA LUKA - Vlada Republike Srpske izdvojiće 97.000 maraka za isplatu naknada sa Zavoda za zapošljavanje za 450 radnika FAM "Jelšingrad" iz Banje Luke.

Kazao je juče "Glasu Srpske" ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović i dodao da će naknade biti isplaćene do 5. maja iz Programa za socijalno zbrinjavanje radnika, te da su radnici "Jelšingrada" ušli u ova program kao prioritetna grupa.

- Donesenu odluku detaljno ćemo razraditi i završiti na idućoj sjednici Vlade RS, a na Zavodu za zapošljavanje je da u idućem periodu isplati novčane naknade za sve one koji su se našli na njihovoj evidenciji - rekao je Ristović poslije razgovora sa radnicima u krugu preduzeća "Jelšingrad".

Dodao je da će uskoro biti razmatrani i ostali zahtjevi radnika "Jelšingrada", prvenstveno oni koji se odnose na uvezivanje radnog staža i isplatu doprinosa višeg reda.

- Radnici su pozitivno prihvatili ovu informaciju, a mi smo uzeli u obzir da se radi o firmi koja je u proteklom periodu u znatnoj mjeri doprinijela razvoju privrede Srpske - kazao je Ristović.

Predstavnik bivših radnika FAM "Jelšingrad" Nedo Nikodinović kazao je da su od predstavnika Ministarstva dobili garanciju da će do 5. maja ove godine biti isplaćene naknade sa Zavoda za zapošljavanje.

- Nastojimo da probleme rješavamo u krugu "Jelšingrada" i zato smo insistirali da ministar dođe lično u fabriku i razgovara sa radnicima - rekao je Nikodinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana