Za deset dana otkupljeno 200 tona povrća

Glas Srpske
Za deset dana otkupljeno 200 tona povrća

Bijeljina - Poljoprivredna zadruga "Povrtarstvo" iz Crnjelova otkupila je do sada 200 tona povrća, a do kraja godine planira da otkupi čak 2.000 tona, rekao je Srni direktor ove zadruge Mićo Živić.

"Već četiri godine bavimo se otkupom povrća. Prvo smo radili sa banjalučkom žVitaminkomž. Sada je ta saradnja uspostavljena i sa ostalim prerađivačkim industrijama - sa žSavomž Bijeljina, a prvi put smo ove godine i na tržištu EU u Sloveniji", kaže Živić.

On je naveo da je strani kupac zadovoljan kvalitetom robe iz Crnjelova, Batkovića, Trnjaka i drugih semberskih sela, koju plasira ova zadruga.

"Otkup traje već 10 dana i veoma je važno da imamo mogućnost da u kratkom roku isplatimo sve poljoprivredne proizvođače, kao što smo radili i prethodnih godina", rekao je Živić i dodao da je to omogućeno sklapanjem aranžmana sa Pavlović bankom koja finansijski prati kompletan otkup.

On je rekao da je u ovoj godini najveći kupac fabrika "Sava" Bijeljina koja je dala garancije za redovno plaćanje, da ne postoje problemi s tim u vezi, kao i da je u svemu učestvovala gradska uprava subvencionisanjem kamata.

"Što se banjalučke žVitaminkež tiče, i dalje sarađujemo dobro, jer i ona u veoma kratkom roku isplaćuje robu proizvođačima", naveo je Živić i izrazio zadovoljstvo kvalitetom i plasmanom proizvoda svojih kooperanata.

Poljoprivredna zadruga "Povrtarstvo" iz Crnjelova sklopila je proljetos ugovore sa 120 kooperanata iz Semberije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana