Za autoput 75 miliona evra

M. Č.
Za autoput 75 miliona evra

Banjaluka - Direktor preduzeća "Autoputevi RS" Dušan Topić i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Sum Čakrabarti potpisali su juče protokol o realizaciji druge tranše kredita EBRD-a za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj, odnosno dionice od Prnjavora do Doboja u iznosu od 75 miliona evra.

Potpisivanju je prisustvovala i premijer RS Željka Cvijanović koja je rekla da je konstatovano da je dosadašnja saradnja bila jako uspješna.

- Razgovarali smo o svim oblastima u kojima bi ta podrška trebalo da se nastavi i prije svega o sektoru malih i srednjih preduzeća, energetskom sektoru, kao i o implikacijama ulaska Hrvatske u EU - kazala je Cvijanovićeva.

Čakrabarti je rekao da EBRD ima dobru saradnju sa BiH kojoj u posljednjih 15 godina uložila 1,5 milijardi evra.

- Danas smo potpisali protokol kojim se omogućava korištenje 75 miliona evra čime ukupna investicija EBRD-a iznosi 150 miliona evra - rekao je Čakrabarti.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izvođači radova ispoštovati sve obaveze i da će RS još jednom pokazati da je spremna za ovako velike projekte.

- Pregovaramo i sa evropskom investicionom bankom o gradnji druge dionice od Prnjavora do Banjaluke i nadam se da ćemo u toku ovog ljeta imati mogućnost da potpišemo ugovor o izvođenju radova - rekao je Čubrilović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana