Vučićević može da koristi žig Turbo Limač

Glas Srpske
Vučićević može da koristi žig Turbo Limač

BEOGRAD - Srpski privrednik Slobodan Vučićević izjavio je u petak da je Trgovački sud u Zagrebu donio odluku da ukine privremenu mjeru zabrane korišćenja žiga "Turbo Limač" čime je stvorena mogućnost za tržišno poslovanje njegove firme "Adrija dizajn" u Hrvatskoj.

Vučićević je precizirao da je privremena mjera ukinuta preduzeću "Adrija dizajn" koje je u većinskom vlasništvu njegove kompanije "NCA Investment".
 - Raduje nas odluka Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, kako zbog vraćenog povjerenja u hrvatsko pravosuđe, tako i zbog činjenice da je ovim rješenjem  postalo jasno da smo od početka konflikta bili u pravu. Rješenje suda je obavezujuće, tako da su brendovi koje smo stekli na zakonit način i uz znatna novčana sredstva ponovo u punom vlasništvu "Adrija dizajna" - rekao je Vučićević Tanjugu.

Dodao je da i dalje pod upitnikom ostaje "zašto i kako je ovakva neopravdana i ishitrena privremena mjera uopšte donesena".

Privremenom mjerom je od polovine juna "Adrija dizajnu" bilo zabranjeno korišćenje žiga "Turbo Limač"  i još osam brendova. Ova mjera, na zahtjev manjinskog člana, hrvatskog akcionarskog društva "Magma",  imala je  kao posljedicu privremeno zatvaranje 29 prodajnih objekata "Adrija dizajna" i astronomsku štetu po ovo preduzeće.

Spor je izbio poslije konfrontacije hrvatskog privrednika  Goranka Fižulića sa Vučićevićem, koji je tvrdio da mu je Vučićević ostao dužan 6,6 miliona evra za kupovinu "Magminih" firmi u Srbiji i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana