Vrijednost Fejsa 100 milijardi dolara

Glas Srpske
Vrijednost Fejsa 100 milijardi dolara

NjUJORK - Vrijednost "Fejsbuka" bi do ulaska na berzu, koji se očekuje početkom 2012. godine, trebalo da nastavi da raste i dostigne 100 milijardi dolara, čime bi se udvostručila u odnosu na vrijednost iz januara ove godine, objavila je američka TV stanica CNBC.

Najava da će "Fejsbuk" biti procijenjen na više od 100 milijardi dolara među investitorima nije izazvala iznenađenje, pogotovo nakon što je investiciona banka Goldman Saks ranije ove godine uložila u kompaniju 450 miliona dolara.
Do maja iduće godine "Fejsbuk" mora javno da objavi finansijske podatke. Inicijalna javna ponuda "Fejsbukovih" akcija mogla bi da bude jedna od najvećih u istoriji biznisa.

Analiza istraživačke kompanije "Insajd Fejsbuk" je, međutim pokazala da je ta najveća društvena internet mreža izgubila prošlog mjeseca veliki broj korisnika u SAD (šest miliona).

Njihov broj je opao sa 155,2 miliona krajem aprila na 149,4 miliona krajem maja, prenijele su juče agencije.

Tendencija smanjenja broja korisnika je prisutna i u drugim zemljama, kao što su Kanada, Norveška, Rusija i Velika Britanija.

Ukupan rast registrovanih na "Fejsbuku" se, međutim, nastavlja, sa 700 miliona među kojima je 687 miliona bilo aktivno početkom juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana