Vlada najavljuje mjere za divljanje cijena goriva

Agencije
Vlada najavljuje mjere za divljanje cijena goriva

BEOGRAD - Vlada Srbije preduzeće odgovarajuće mjere ukoliko naftne kompanije koje posluju u Srbiji, prilikom formiranja cijena goriva, izađu iz tržišnih okvira, rekao je danas savjetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić.

Škundrić poslije Skupštine Nacionalnog naftnog komiteta Srbije novinarima nije mogao da precizira koje mjere Vlada Srbije planira da preduzme u tom slučaju i da li Vlada razmišlja o ograničenju marži na naftne derivate. On je rekao da za sada nije došlo do narušavanja normalnog tržišnog poslovanja i poremećaja na tržištu.

- Država bi morala da interveniše, ukoliko cene goriva ne bi pratile cene sirove nafte i ostale parametre koji utiču na formiranje cena naftnih derivata, kao što je prerađivačka cena - rekao je Škundrić, a prenose agencije.

Škundrić je apelovao na sve naftne kompanije, uključujući i Naftnu industriju Srbije, da vode računa o svojoj cjenovnoj politici, kao i da imaju u vidu standard građana, ukupno ekonomsko i finansijsko stanje u Srbiji, i uticaj rasta cijena goriva na funkcionisanje privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana