"Vilina vlas" u novom ruhu do kraja godine

Srna
"Vilina vlas" u novom ruhu do kraja godine

VIŠEGRAD- Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da će rekonstrukcija Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" kod Višegrada obogatiti turističku ponudu i donijeti dodatnih milion maraka prihoda.

Šulić je nakon sastanka sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem i rukovodstvom "Viline vlasi" u Višegradskoj banji istakao da su završeni svi grubi radovi na četvrtom spratu ovog rehabilitacionog centra koji će obogatiti turističku ponudu za dodatnih 50 ležajeva.

-To će biti moderne sobe i pretpostavka je da će ovo privredno društvo od četvrtog sprata imati prihod od milion KM. Ovo pokazuje odgovornost lokalne zajednice i načelnika koji revnosno vodi politiku s ciljem dodatnog razvoja privrede i turizma u opštini Višegrad -rekao je Šulić novinarima.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije dva mjeseca načelno dala saglasnost za garanciju u vezi sa zaduženjem ove banje kod komercijalnih banaka za završetak četvrtog sprata.

Načelnik Višegrad Mladen Đurević rekao je da je resornog ministra upoznao o turističkim potencijalima i rekonstrukciji Rehabilitacionog centra "Vilina vlas".

-Ovo je prilika da se zahvalimo resornom ministarstvu, Vladi Republike Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku koji našu opštinu tretiraju na najbolji mogući način. Rekonstrukcija `Viline vlasi` je jedan od značajnijih projekata za našu opštinu - istakao je Đurević.

Najavio je i sanaciju dijela regionalnog puta od Novog mosta do Sasa dužine 2,5 kilometra, koji će, kako kaže, biti reprezentativan zajedno sa dionicom prema banji dužine 2,2 kilometra.

-Očekujem da će druga faza rekonstrukcije hotela biti završena do kraja godine. Nakon toga nam predstoji iznalaženje sredstava za izgradnju otvorenog bazena sa termalnom vodom za koji imamo svu potrebnu dokumentaciju - rekao je Đurević.

Direktor Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" Radojko Stašević rekao je da su svi radovi izvođeni u punom kapacitetu.

-Drago mi je da je ministar imao priliku da vidi šta je urađeno u prethodnom periodu - rekao je Stašević.

Smještaj u banji je rezervisan do kraja oktobra sa popunjenošću kapaciteta od 95 odsto.

U banji se uspješno liječe reumatske bolesti, neurološka stanja, ortopedska, ginekološka i oboljenja disajnih puteva.

Većina gostiju u Višegradsku banju dolazi iz Srpske, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana