Video igre će zaraditi 82 milijarde više od Holivuda

Mashable
Video igre će zaraditi 82 milijarde više od Holivuda

Kako tehnologija postaje sve naprednija, očekuje se da će industrija video igara nadmašiti Holivud – u popularnosti ali u i zaradi. Globalno se očekuje da će industrija video igara prodajom naslova ostvariti profit od skoro 100 milijardi dolara, dok će holivudski blokbasteri na blagajnama zaraditi 10.8 milijardi dolara.

Uspjeh video igara toliko je očigledan da su pojedine slavne osobe odlučile da svoje glasove pozajme likovima iz igara, tako da su igrači u pojedinim igrama imali priliku da čuju Emu Stoun, Kristofera Vokena i Snup Doga.

Primjera radi, svega tri dana nakon izlaska, Gran Theft Auto V ostvario je rekordnu zaradu od milijardu dolara, a očekuje se da će nova instalacija igre Call od Duty: Ghosts takođe stići do ove cifre, uz malu pomoć Megan Foks koaj se pojavljuje u reklamama za ovo ostvarenje .

GTA V je pored rekorda u zaradi uspeo da sruši čak 7 Ginisovih rekorda:

- Najbolje prodavana akciono-avanturistička video igra tokom 24 časa
- Najbolje prodavana video igra tokom 24časa
- Najbrže prodavana zabavna "jedinica" koja je dostigla milijardu dolara
- Video igra koja je najbrže stigla do milijardu dolara
- Video Igra koja je najviše zaradila za 24časa
- Najveća zarada koju je neki zabavni artikal uspio da generiše za 24časa
- Trejler sa najviše pregleda za akciono-avanturističku igru

"Gejming nije više samo hobi bez neke posebne vrednosti, to je dokazao GTA V, i zaista je uzbudljivo da su izazvali na borbu Holivud i pobjedili," rekao je Krejg Glendej, urednik u "Gunness Book of World Records."

"GTA apsolutno zaslužuje da bude prihvaćen i prepoznat kao "ikona modernog vemena" i britanske kulture i drago nam je da je igra ušla u našu knjigu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana