VGT osiguranje glavni problem

M. Č.
VGT osiguranje glavni problem

BANjA LUKA - Rad filijale "VGT osiguranja" iz FBiH u RS predstavlja glavni problem u sprovođenju potpisanog Sporazuma o primjeni premijskog sistema u osiguravajućim društvima, posebno u banjolučkom regionu.

Zaključeno je to u petak na 4. sjednici Skupštine društava za osiguranje pri Privrednoj komori RS. Skupština je pozvala Agenciju za osiguranje RS da javno objavi rezultate kontrole tog društva, koje ne poštuje ni elementarne principe sistema "bonus-malus".

- Ovo društvo ima neuobičajeno visok tržišni rast, zahvaljujući isključivo damping cijenama. Upozoravamo javnost i osiguranike da damping cijene ovog društva sutra mogu da ih dovedu u situaciju da neće moći da ostvare svoje pravo na naknadu štete - navodi se u saopštenju iz Privredne komore.

Direktor sektora za osiguranje za saobraćaj "VGT osiguranja" u Visokom Hasan Prelić rekao je da ove tvrdnje nisu tačne, te da će kada dobije izvještaj reagovati prema Udruženju.

- To udruženje nema pravo da nekog etiketira da krši podzakonske akte. Postoje institucije koje su zadužene da kontrolišu zakonitosti u radu, a ne ovo udruženje - kazao je Prelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana