Veliki planovi uz novi imidž

Marina Čigoja
Veliki planovi uz novi imidž

Banjaluka - Prva reprezentativna filijala Sberbanke, koja je u potpunosti usklađena sa Sberbank standardima, otvorena je juče u Banjaluci.

Sberbanka, treća po veličini evropska banka, posluje u BiH od preuzimanja Folksbanke Banjaluka na kraju prošle godine.

Predsjednik Upravnog odbora Sberbank Europe AG Mark Arnold rekao je juče na konferenciji za novinare da je filijala Banjaluka prva filijala rebrendirana po standardima za Flagship filijale koja je otvorena u regionu centralne i istočne Evrope.

- Mi ćemo nastaviti sa aktivnostima rebrendiranja i uspješno ih okončati u sljedećim mjesecima - rekao je Arnold.

Do kraja godine Sberbanka Banjaluka planira da završi proces rebrendiranja u svim filijalama i da se potpuno posveti poboljšanju usluga da bi proširila paletu servisa namijenjenih klijentima i ponudila proizvode i usluge u skladu sa potrebama klijenata.

Predsjednik Upravnog odbora Sberbanke Banjaluka Aleksandar Kesić istakao je da su, poslije akvizicije od strane Sberbanke u februaru prošle godine, pokrenuli znatan proces transformacije.

- Počeli smo od Banjaluke i nastavili širom RS, sa izuzetnom dinamikom i ciljem da postanemo lider u bankarskom sektoru RS. U posljednjih pet godina Sberbanka je učinila mnogo da poboljša pristup klijentima, poveća efikasnost i unaprijedi tehnološke procese, tako da će i Sberbanka Banjaluka, kao ponosna članica Sberbank grupacije, učiniti sve da opravda očekivanja koja Sberbanka Rusija polaže u tržište RS - izjavio je Kesić.

Otvaranju filijale Sberbanke u Banjaluci prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić i ministar finansija RS Zoran Tegeltija, kao i brojne druge ličnosti iz javnog i političkog života RS.

Sberbanka

Jedini akcionar Sberbanke Banjaluka je Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču, kao podružnica grupacije Sberbanka Rusija. Bankarska grupacija upravlja mrežom od devet komercijalnih banaka u osam zemalja centralne i istočne Evrope i to u Ukrajini, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH. U BiH posluju dvije banke, od kojih je jedna sa sjedištem u Banjaluci.

Sberbanka Rusija jedna je od vodećih banaka u Evropi. Rangirana je kao 13. na svijetu i kao najvredniji brend u finansijskoj 2012. godini, sa procijenjenom vrijednosti od 14,2 milijarde dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana