Velika zainteresovanost za kamione

Glas Srpske
Velika zainteresovanost za kamione

PRIBOJ - Fabrika automobila "Priboj" (FAP) saopštila je da je juče da je stotinjak kupaca pokazalo interesovanje za kupovinu vozila tog proizvođača uz državnu subvenciju, prenijele su agencije.

Generalni direktor FAP-a Mirko Stojović rekao je da prodajna cijena kamiona tipa sandučar sa porezom na dodatu vrijednost (PDV) iznosi 6,3 miliona dinara, a da će taj kamion uz subvenciju koju je odobrila Vlada Srbije 1. oktobra moći da se kupi za 5,04 miliona dinara. Kako je naveo, u programu "staro za novo", odnosno ako se stari kamion zamjenjuje za novi uz popust za kupovinu novog, cijena će iznositi oko 4,4 miliona dinara.

Stojović je kazao da prema procjenama od 100 najavljenih kamiona, oko 50 odsto će biti prodato po sistemu "staro za novo", a preduzeća koja bi trebalo da budu angažovana na Koridoru 10 najavila su kupovinu između 40 i 50 vozila. Isporuka može da počne čim potpišemo ugovore.

"FAP" proizvodi oko 100 kamiona, autobusa i priključnih vozila godišnje, a u prvih šest mjeseci ove godine proizvedeno je oko 40 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana