Uspješna kupovna misija

Glas Srpske
Uspješna kupovna misija

SARAJEVO - Predstavnici švajcarskih firmi zainteresovanih za dugoročnu saradnju u nabavci namještaja veoma uspješno su okončali četvorodnevnu "kupovnu misiju", koju je organizovala konsultantska firma "Strikkonsalting" za potrebe švajcarskog programa za promociju uvoza (SIPPO), kojeg finansira švajcarska vlada, prenijela je Srna.

U saopštenju iz kompanije "Strikkonsalting" navodi se da su predstavnici švajcarskih firmi proputovali ukupno više od 700 kilometara po BiH, kako bi posjetili proizvodne objekte potencijalnih partnera i na licu mjesta sagledali njihove proizvodne mogućnosti i organizaciju proizvodnje.

- Švajcarske firme su veoma zadovoljne ukupnom organizacijom ove misije, ali još više kvalitetom, tehnološkim mogućnostima i nivoom obrade drveta koje nude firme iz BiH. Naručena je izrada više od 15 uzoraka, koje će prema nacrtima švajcarskih partnera izraditi lokalne firme -  rekao je direktor SIPPO projekta Buko Dučinov.

Prema njegovim riječima, uz uspješan završetak pojedinačnih razgovora o cijenama i uslovima plaćanja, može se očekivati da već od septembra počnu prve isporuke namještaja.

On je izrazio nadu da će do sklapanja još ozbiljnijih dugoročnih poslova doći tokom jeseni, kada švajcarski partneri pripremaju kataloge i naruybe za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana