Uspješan projekat u Termoelektrani Ugljevik

Agencije
Uspješan projekat u Termoelektrani Ugljevik

Ugljevik - Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Edita Đapo i ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki zadovoljni su zbog uspješne realizacije projekta u Teremoelektrani Ugljevik, koji je finansiran iz japanskog granta.

Đapo i Jamazaki su naglasili potrebu stvaranja uslova za investicije japanskih kompanija u BiH i regionu.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH saopšteno je da je na sastanku ocijenjeno da su dobri odnosi Japana i BiH, te da je neophodno dodatno jačati ekonomsku saradnju.

Ćapo je zahvalila na dugogodišnjoj podršci Japana, jer je ova zemlja druga po visini donacija uloženih u više od 200 projekata rekonstrukcije u poslijeratnom periodu širom BiH.

Na sastanku je istaknuto da je ostvarena uspješna saradnja BiH i Japana u oblasti kulture i obrazovanja, gdje značajnu ulogu ima i nevladin sektor.

Đapo je iskazala divljenje na brzom oporavku i obnovi nakon razarajućeg zemljotresa u Japanu, te izrazila žaljenje zbog velikog broja žrtava u ovoj prirodnoj katastrofi.

Jamazaki je istakao da će Japan i dalje podržavati BiH, posebno u procesu deminiranja gdje su dugogodišnji donatori, kao i u oblasti održivog povratka kroz projekte podrške razvoju malih i srednjih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana