Uslovi protoka robe i kapitala

Glas Srpske
Uslovi protoka robe i kapitala

BANjA LUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je u petak da je nekoliko zvaničnika potvrdilo dolazak na Regionalnu konferenciju zemalja članica centralnoevropske zone slobodne trgovine "CEFTA 2006", gdje bi trebalo da se razgovara o uslovima prekograničnog protoka robe i kapitala, ali je izrazio bojazan da neće doći svi relevantni predstavnici članica, samo zato što će skup biti održan u Banjoj Luci.

- Potvrđen je dolazak zvaničnika iz nekoliko država članica CEFTA Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kao i FBiH, ali iz nekih zemalja imamo najave opstrukcije, zato što organizator nije BiH, kao potpisnica, već RS - naveo je Gluhaković, prenijela je Srna.

Konferencija će biti održana u ponedjeljak pod pokroviteljstvom Vlade RS u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma RS. Programom rada predviđena su uvodna obraćanja predsjednika Vlade RS Milorada Dodika, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladena Zirojevića i ministra Gluhakovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana