Upućen poziv za učestvovanje na aukciji trezorskih zapisa RS

Agencije
Upućen poziv za učestvovanje na aukciji trezorskih zapisa RS

Banjaluka - Aukcija šeste emisije trezorskih zapisa Republike Srpske putem Banjalučke berze biće održana 7. juna, navodi se u javnom pozivu za učešćem na ovoj aukciji upućenom fizičkim i pravnim licima, prenose agencije.

Planirani iznos ove emisije je 17 miliona KM, nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10.000 KM, a datum dospijeća ovih kratkoročnih dužničkih hartija od vrijednosti je 7. mart naredne ove godine.

Aukcije i emisije trezorskih zapisa vrše se u cilju razvoja finansijskog tržišta Srpske, kao i potrebe za obezbjeđenjem sredstava po osnovu finansiranja budžeta Republike Srpske.

Ministarstvo finansija Srpske izvršilo je prvu aukciju trezorskih zapisa 11. maja prošle godine, što je ujedno bila i prva aukcija trezorskih zapisa u BiH, sa ostvarenim iznosom emisije tih hartija od vrijednosti od 36 miliona KM.

Druga aukcija izvršena je 20.juna prošle godine sa ostvarenim iznosom aukcije trezorskih zapisa od 28,3 miliona KM, treća aukcija izvršena je 29. novembra prošle godine sa ostvarenim iznosom ovih hartija vrijednosti od 15,7 miliona KM, a četvrta aucija bila je 15. decembra prošle godine sa ostvarenim iznosom trezorskih zapisa od 12,9 miliona KM, dok je peta aukcija izvršena 27. marta sa ostvarenim iznosom od 27,17 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana