Unija udruženja poslodavaca RS ne želi da ih predstavlja bh. asocijacija

V. K.
Unija udruženja poslodavaca RS ne želi da ih predstavlja bh. asocijacija

BANjA LUKA - Asocijacija poslodavaca BiH uzurpirala je nadležnosti iz ove oblasti, tako da se predstavlja kao asocijacija poslodavaca BiH, pri tom zanemarujući poziciju da postoji reprezentativna Unija udruženja poslodavaca RS.

Rekao je ovo juče predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Ranko Milić.

On je naglasio da Unija ima reprezentativnu ulogu Srpskoj i da kao takva namjerava da učestvuje u socijalnom dijalogu na nivou BiH i da ne dozvoli uzurpaciju nadležnosti.

- Želi se stvoriti lažna slika u javnosti i da se Asocijacija poslodavaca BiH predstavi kao organizacija koja ima legitimitet na cijelom prostoru u BiH, odnosno i na prostoru RS što nije slučaj, jer oni ne predstavljaju poslodavce iz Srpske - istakao je Milić.

Prema njegovim riječima, Asocijacija poslodavaca BiH formirana je 2004. godine, a u tom periodu Unija poslodavaca RS nije htjela da bude članica tog udruženja, jer im je nuđeno da u tom udruženju bude zastupljen samo jedan član iz Unije.

Predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH Nihad Imamović kazao je da ova asocijacija nije uzurpirala ničija prava, te da je ranije bilo pokušaja dogovora sa Unijom udruženja poslodavaca RS, koji nisu dali rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana