UniCredit proglašen najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Evropi

G.S.
UniCredit proglašen najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Evropi

UniCredit je na dodjeli nagrada za transakcijsko bankarstvo 2024. godine koja je organizovana od strane prestižnog magazina, The Banker, prvi put proglašena najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Evropi.

Nagrade The Banker Banker za transakcijsko bankarstvo, koje su među vodećim industrijskim standardima izvrsnosti u bankarstvu, priznaju važnost transakcijskog bankarstva i ključnih aktera na globalnom nivou.

Ove godine, tokom ocjenjivačkog procesa, istakle su se dvije glavne tematske oblasti: kako banke pristupaju prekograničnim plaćanjima te kontinuirani proces digitalizacije bankarstva s ciljem pružanja bržih i transparentnijih usluga transakcijskog bankarstva.

Povodom dodjele ove nagrade UniCreditu, Željko Kišić, član Uprave UniCredit banke Banja Luka nadležan za Maloprodaju i Korporativno bankarstvo je izjavio: „Transakcijsko bankarstvo i plaćanja osnova su naših odnosa s klijentima te je naš zadatak da i na lokalnom tržištu u kontinuitetu radimo na inovacijama i unapređujemo efikasnost naših platnih sistema. Svako priznanje za UniCredit za nas predstavlja dodatnu motivaciju da koristimo znanja, dobre prakse i knonj-honj UniCredit Grupe, kako bismo poslovanje klijenata s bankom na lokalnom tržištu učinili što bržim i jednostavnijim.”

UniCredit je nedavno uspostavio novu poslovnu jedinicu, koja je isključivo fokusirana na razvoj rješenja za plaćanja te na inicijative koje koriste panevropsku prisutnost UniCredita za uvođenje inovacija u ponudu proizvoda i postizanje izvrsnosti usluga za sve klijente širom mreže UniCredit Grupe.

U međuvremenu, UniCredit nastavlja usavršavati svoje kanale, koristeći se tehnologijom i podacima, s ciljem pojednostavljenja korisničkog iskustva i povećanja ponude te broja kanala komunikacije s klijentima.

Komentarišući ovu nagradu, Almir Gredić, član Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, nadležan za Korporativno bankarstvo, izjavio je: „Naša posvećenost izgradnji dugoročnih odnosa s klijentima, od pojedinaca do velikih korporacija, temelj je našeg uspjeha. Ova prestižna nagrada simbol je naše sposobnosti da prilagodimo poslovanje specifičnim potrebama svakog klijenta, koristeći integrisane kanale i proizvode vrhunske kvalitete. Priznanje The Banker -a dodatno potvrđuje našu predanost inovacijama i pružanju vrhunskih rješenja u svijetu plaćanja. UniCredit ostaje čvrsto opredijeljen ka tome da bude najpouzdaniji partner svojim klijentima, u svakom segmentu platnih usluga.”

Tokom perioda dodjele ove nagrade, UniCreditova usluga međunarodnog plaćanja UC PayFX unapređena je opcijama plaćanja u dodatnim valutama. Usluga je takođe uvedena u nove regije, podržavajući rastući segment malih i srednjih preduzeća – s više od 3.000 malih i srednjih preduzeća.

Dodatno, početkom ove godine, UniCredit je postala prva i jedina banka na svojim ključnim tržištima koja nudi Swift GPI za međunarodna plaćanja za sve segmente klijenata – od maloprodajnih klijenata do malih i srednjih preduzeća te multinacionalnih korporacija.

Snjift GPI omogućava bankama da pruže bržu, transparentniju i praćenu uslugu prekograničnih plaćanja, s cjelokupnom vidljivošću transakcija i tačnim informacijama o plaćanjima u stvarnom vremenu.

Na nivou Grupe, UniCredit je takođe ušao u višegodišnje strateško partnerstvo s Mastercardom, uspostavljajući strategiju upotrebe jedinstvene kartice na više tržišta u Evropi, sa zajedničkom ambicijom povećanja brzine inovacija u platnom prometu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana