Ulja iz Modriče jeftinija za 20 odsto

Marijana Miljić
Ulja iz Modriče jeftinija za 20 odsto

BANjALUKA - Rafinerija ulja Modriča snizila je cijene većine svojih najtraženijih proizvoda za oko 20 odsto u okviru novogodišnje ponude kompanije.

Direktor Rafinerije ulja Pero Dugić rekao je da ovo nije prvi put da kompanija snižava cijene svojih proizvoda.

- Sa nagovještajima o dolasku krize u Republiku Srpsku i BiH odlučili smo da proizvode iz Rafinerija kupcima ponudimo po deset do 15 odsto nižim cijenama - rekao je Dugić i dodao da modrička Rafinerija na ovaj način želi da doprinese bržem izlasku zemlje iz krize.

Naglasio je da je kompanija svjesna toga da je stanovnicima i preduzećima cijena odlučujući faktor pri izboru i kupovini određenog proizvoda, bez obzira na njegovo porijeklo i kvalitet.

- Rafinerija i angažovanjem domaćih firmi na redovnom godišnjem remontu postrojenja, koji se završava ovih dana, nastoji da pomogne privedi Republike Srpske i BiH - rekao je Dugić.

Prema njegovim riječima, Rafinerija ulja Modriča već dugi niz godina gradi svoju poslovnu politiku na korišćenju novih tehnoloških dostignuća, a svojim kupcima nudi kvalitetne proizvode uz pristupačne cijene.

- Rafinerija ulja Modriča, kao proizvođač, registrovana je i kod Evropske agencije za hemikalije u Helsinkiju, čime je obezbijedila plasman svojih proizvoda, uključujući i HK bazna ulja, parafine i trafo ulja na tržište Evropske unije - kazao je Dugić.

Viši saradnik za odnose sa javnošću u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Aleksandra Vukašinović rekla je da Vlada pozdravlja ovaj potez Rafinerije ulja Modriča.

- Pozivamo i druga preduzeća iz Republike Srpske da slijede primjer Rafinerije ulja, te da korišćenjem domaćih proizvoda smanje troškove proizvodnje, a time i cijenu gotovog proizvoda - rekla je Vukašinovićeva.

Osnivanje

Rafinerija ulja Modriča osnovana je prije 56 godina, a za nešto više od pola vijeka poslovanja Rafinerija je proizvela i plasirala na tržište više od dva miliona tona motornih ulja i maziva za motorna vozila i industrijska postrojenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana