Ulice i trgovi u Rogatici dobili imena

S. M.
Ulice i trgovi u Rogatici dobili imena

ROGATICA - Da se grad na obalama Rakitnice širi i razvija, pokazala je odluka odbornika Skupštine opštine Rogatica, koji su na posljednjoj sjednici donijeli odluku o određivanju imena ulica i trgova u naseljima Živaljevina, Borač, Karanfil, Stara ciglana, Ptičijak, Plandište i Rudo.

Sve su to uglavnom novi dijelovi grada u kojima su nikla naselja u posljednje tri decenije i gdje su novoizgrađene kuće nosile oznake bez broja. Svi koji su tražili nekog u tim naseljima imali su težak zadatak, jer samo u naselju Rudo ima više od 250 novoizgrađenih kuća.

Slično je bilo i u Karanfilu koje ima više od 100 kuća, u Borču 70, Plandištu 50, periferiji ulice Miloša Forcana 46, do Ptičijaka sa 30 i nekad malog Đurina brijega sa 25 novih kuća.

- To je bio razlog da na zahtjev Pošte i Telekoma RS, ali i Policijske stanice, predložimo SO da sprovedemo anketu među građanima i dođemo do imena ulica u tim novim, odnosno starim naseljima - istakao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Rogatica Zoran Čarkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana