Ulaganje u NIS od 500 miliona evra

Glas Srpske
Ulaganje u NIS od 500 miliona evra

NOVI SAD - U modernizaciju Naftne industrije Srbije sljedeće tri godine biće uloženo više od 500 miliona evra, od kojih će čak 60 miliona evra biti usmjereno u ekološke programe, prenio je Tanjug.

Zaštita životne sredine jedan je od glavnih prioriteta i neodvojivi dio strategije efikasnog upravljanja kompanijom, naglasio je zamjenik generalnog direktora NIS-a Jurij Masijanski.

On je  napomenuo da su tri ključna pravca u oblasti ekologije drastično smanjivanje štetnih posljedica proizvodnje, proizvodnja ekološki čistog goriva i revitalizacija prirodnih resursa.

U kompaniji je prvi put osnovana Direkcija za ekologiju koja će za nekoliko mjeseci sprovesti ekološku provjeru na području čitave kompanije i na osnovu dobijenih rezultata razraditi plan unapređenja ekoloških standarda u proizvodnji, rekao je Masijanski.

Savjetnik generalnog direktora NIS-a za specijalna pitanja Vladimir Anisimov, napomenuo je da će u okviru kompletne modernizacije rafinerijskog kompleksa kompanije biti obuhvaćeno 29 objekata od kojih će njih deset neposredno uticati na poboljšanje zaštite životne sredine.
Anisimov je napomenuo i da će u okviru programa modernizacija, značajni radovi biti obavljeni i u novosadskoj rafineriji, posebno na rekonstrukciji postrojenja i rezervoara uništenih u NATO bombardovanju, prikupljanju štetnih materija iz zemljišta taloženih godinama, prečišćavanju otpadnih voda i drugi.

"Evro 5"

NIS će u predstojećem periodu snage usmjeriti i na poboljšanje kvaliteta svih vrsta goriva, istakao je rukovodilac funkcije za ulaganja i razvoj Nikolas Petri i dodao da će po završetku modernizacije ta kompanija proizvoditi motorni benzin "evro 5".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana