Ukinute takse na letu za Beograd

Marijana Miljić
Ukinute takse na letu za Beograd

Banjaluka - Preduzeće "Aerodromi RS" ukinulo je naplatu aerodromskih taksi na letu od Banjaluke do Beograda, zahvaljujući čemu je snižena cijena avio-karte.

"Aerodromi RS" izmijenili su ugovor sa srpskom aviokompanijom "Er Srbija", koja je s ciljem povećanja broja putnika za Beograd predložila ukidanje aerodromske naknade za odlazeće putnike kako bi za isti iznos bila umanjena cijena avio-karte.

- Ovaj prijedlog je proistekao iz zajedničkih zalaganja za stvaranje uslova da ova linija postane održiva. Aerodrom Banjaluka je podržao ovaj prijedlog i za sve putnike koji putuju na ovoj relaciji ukinuo aerodromske takse te na taj način učestvovao u smanjenju cijene avio-karte - kazali su u "Aerodromima RS".

U ovom preduzeću nisu željeli da kažu koliko je iznosila aerodromska taksa, ali su istakli da cijena povratne karte na relaciji Banjaluka - Beograd iznosi 106 maraka.

- Cijena na ovoj relaciji nije puno veća od cijene putovanja autobusom od Banjaluke do Beograda - kazali su u "Aerodromima RS".

Aviolinija na relaciji Banjaluka - Beograd u funkciji je od 1. septembra prošle godine. Prema informacijama "Aerodroma RS", na jednom letu ima od 20 do 25 putnika, a prihodi od leta su ispod prosječnog nivoa da bi pokrili troškove aviokompanije, zbog čega je i predloženo ukidanje aerodromskih taksi kako bi bilo povećano interesovanje za putovanje. U "Aerodromima RS" smatraju da će ukidanje naknada za putnike do Beograda i smanjenje cijene avio-karte dovesti do povećanja broja putnika u ovoj ljetnjoj sezoni.

Uvođenje leta Banjaluka - Beograd podržale su i vlade RS i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana