UIO smjenjuje Cvjetinovića, zamjenjuje ga Mikerevićev sin

Capital.ba
UIO smjenjuje Cvjetinovića, zamjenjuje ga Mikerevićev sin

Banjaluka - Pomoćnik direktora Sektora za carine u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zdravko Cvjetinović iduće sedmice bi trebalo da bude smijenjen, jer mu je zabranjen pristup tajnim podacima, a na njegovo mjesto biće imenovan Jovica Mikerević, sin bivšeg premijera RS Dragana Mikerevića.

Cvjetinović nije prošao provjeru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, nakon čega mu je UIO zabranila pristup tajnim podacima. On se žalio na tu odluku, ali mu je žalba odbijena, pa bi trebalo da bude raspoređen na mjesto koje ne zahtijeva pristup tajnim podacima. Na Cvjetinovićevo mjesto kao vršilac dužnosti biće postavljen Mikerević, koji trenutno radi kao inspektor u Grupi za kontrolu velikih poreskih obveznika u Regionalnom centru Banjaluka.

Direktor UIO BiH Miro Džakula potvrdio je da će doći do kadrovskih promjena, ali nije želio da otkriva detalje.

- Još ništa nije konkretizovano pa ne bih ništa da prejudiciram. Kada je u pitanju kadrovska politika UIO ne izlazimo sa informacijama prije nego što one postanu zvanične - rekao je Džakula.

Cvjetinović je uhapšen sredinom 2014. godine u akciji "Pandora", a godinu kasnije vraćen je na posao. Tada je uhapšen i bivši direktor UIO Kemal Čaušević i još desetine zaposlenih u UIO pod sumnjom na organizovani kriminal u vezi sa poreskim i carinskim prevarama, pranjem novca i zloupotrebom položaja pri uvozu tekstilne i druge robe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana