Uhapšen direktor Oranža

Agencije
Uhapšen direktor Oranža

Pariz - Francuska policija uhapsila je direktora telekomunikacione kompanije "Oranž" Stefana Rišara, u okviru istrage protiv direktora MMF-a Kristin Lagard.

- Rišar, koji je bio šef osoblja Lagardove u trenutku isplate odštete biznismenu Bernaru Tapiju, priveden je na saslušanje zajedno sa Žan-Fransoa Rokijem, koji je bio na čelu jedne finansijske institucije formirane da čuva aktive u vlasništvu Kredi Lione banke - izjavio je jedan izvor upoznat sa situacijom, a prenosi Frans pres.

Direktor MMF-a je u maju bila na dvodnevnom saslušanju u vezi sa isplatom Tapiju, ali je uspjela da izbjegne optužbe i da bude imenovana za svjedoka saradnika.

Naime, između tog biznismena i državne banke Kredi Lione izbio je spor u vezi sa prodajom sportske grupacije "Adidas" 1993. godine u Tapijevom vlasništvu.

Arbitražna komisija je stala uz Tapija i njegove tvrdnje da ga je banka Kredi Lione namjerno prevarila potcijenivši vrijednost "Adidasa" u trenutku prodaje i da mu država, kao glavni akcionar u toj banci, mora isplatiti odštetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana