U toku remont proizvodnih pogona

Glas Srpske
U toku remont proizvodnih pogona

BANjA LUKA - U preduzeću "Sava Semberija" iz Bijeljine u toku su intenzivne aktivnosti na remontu i ugradnji novih uređaja za vođenje procesa proizvodnje, kako bi ona mogla da otpočne sredinom godine, kazali su "Glasu Srpske" u ovom preduzeću.

- Potpisani su ugovori sa renomiranom konsultantskom kućom na poslovima uvođenja integrisanog standarda ISO 9001 i HACCP-a. Sve aktivnosti usmjerene su ka početku procesa proizvodnje, a uporedo sa ovim saniraju se i dograđuju proizvodni i pomoćni objekti u skladu sa potrebama ovih standarda - naglasili su "Savi".

Dodali su da su dosadašnja ulaganja u proizvodne pogone bila značajna, te da će i u narednom periodu biti potrebno mnogo novca da bi proizvodnja mogla da dostigne željeni nivo.

- Očekuje se da, i pored značajne automatizacije proizvodnih procesa, bude značajno povećan broj zaposlenih u odnosu na protekli period - naglasili su u "Savi".   

Bijeljinsku "Savu" je, krajem prošle godine, kupio Milorad Krstić za dva miliona maraka, čime je preuzeo i obaveze preduzeća od 1,1 milion maraka prema radnicima i 75.000 maraka prema dobavljačima. Početak procesa proizvodnje u pogonima "Sava Semberija" planirano je za kraj maja

V. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana