U Srpsku stiže još 130 punta

T. M.
U Srpsku stiže još 130 punta

BANjA LUKA - Do kraja iduće sedmice u Banju Luku bi iz kragujevačke fabrike trebalo da stigne još 130 automobila "fijat punto", čime će biti kompletiran prvi kontingent vozila čiju su kupovinu subvencionisale vlade Srpske i Srbije.

Rekao je to juče "Glasu Srpske" Dragan Novaković iz službe prodaje banjolučke firme "Samaks", ovlašćenog dilera "Fijat automobila Srbija" u RS.

- Do sada je u Srpsku stiglo 170 vozila "fijat punto", a sa svih 300 kupaca potpisani su predugovori o kupovini. Kako stižu vozila, tako prema spisku pozivamo vlasnike da dolaze po njih. Do sada je preuzeto stotinjak automobila - rekao je Novaković.

U Komercijalnoj banci kažu da su za kupovinu vozila uz subvenciju Vlade RS zaprimili 21  zahtjev za odobravanje kredita, od kojih je do sada odobreno 17.

- Ostali   podnosioci još nisu kompletirali svu dokumentaciju, a do sada nijedan zahtjev nije odbijen - rekli su u ovoj banci.

Od kada je počela prodaja "fijat punta" u Srpskoj, Unikredit banka je odobrila 65 kredita, a trenutno se obrađuje oko 40 zahtjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana