U RS, u FBiH pad proizvodnje

V. K.
U RS, u FBiH pad proizvodnje

BANjA LUKA - Prema podacima Zavoda za statistiku RS ukupan nivo industrijske proizvodnje ostvaren za deset mjeseci ove godine u Srpskoj veći je za 18 odsto u poređenju sa istom periodom prošle godine.

Najveći rast od 33,5 odsto ostvaren je u prerađivačkoj industriji, dok je proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom i vodom veća za 10,1 odsto.

Podaci Zavoda govore da je industrijska proizvodnja u oktobru ove godine veća za 24,3 odsto u odnosu na prosječnu mjesečnu industrijsku proizvodnju tokom prošle godine.

Jedino je u vađenju ruda i kamena ove godine ostvaren pad od 13 odsto u odnosu na isti period lani.

Ovogodišnji oktobarski nivo industrijske proizvodnje u RS veći je od septembarskog za 4,1 odsto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine proizvodnja je uvećana za 24,1 odsto.

Ukupna industrijska proizvodnja u FBiH u periodu januar - oktobar ove godine u poređenju sa istim periodom 2008. godine manja je za 11,6 odsto, podaci su federalnog Zavoda za statistiku.

Industrijska proizvodnja u FBiH u oktobru 2009. u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2008. godine manja je za 7,8 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana