U prvom planu jačanje kargo saobraćaja

M. Č.
U prvom planu jačanje kargo saobraćaja

Laktaši - Preduzeće "Aerodromi RS" planira proširenje kapaciteta s ciljem jačanja, prije svega, kargo saobraćaja, a u tom cilju predviđena su ulaganja između šest i sedam miliona KM.

Rečeno je to juče poslije sastanka premijera RS Željke Cvijanović i ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića sa direktorom "Aerodroma" Miroslavom Janjićem.

Cvijanovićeva je kazala da će Vlada RS podržati projekte koje je rukovodstvo "Aerodroma" prezentovalo, ali da to neće moći samo sopstvenim snagama.

- Zato se i jesmo oslonili na projekte planirane sa ruskim partnerima. Aranžman sa Truskom, koji traje već devet mjeseci, veoma dobro funkcioniše i donosi prihod. Nastavićemo i dalje da idemo u tom pravcu, a nešto slično za početak planiramo da radimo sa Rusijom, a nakon toga da uđemo i u ozbiljniju fazu - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da ništa manje značajan nije ni putnički saobraćaj, koji takođe ima perspektivu. Janjić je izrazio nadu da će vrlo brzo moći da se pohvale sa svim sadržajima.

- Od početka rada sa Turskom, odnosno od decembra prošle godine, obavili smo 101 let i prevezli 4.500 tona rashlađenog mesa - naglasio je Janjić.

Trninić je rekao da uprava aerodroma ima vrlo ambiciozne i realne planove i naglasio da će Vlada dati punu podršku takvim planovima. Aerodromi u BiH u prvih šest meseci ove godine opslužili su 490.877 putnika, što je povećanje od 19,2 odsto u odnosu na isti period lani, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana