U Palama otvorene dvije Nestro pumpe

Glas Srpske
U Palama otvorene dvije Nestro pumpe

ISTOČNO SARAJEVO - Ruska kompanija "Zarubežnjeft" otvorila je juče u Han Derventi, u opštini Pale, dvije rekonstruisane benzinske pumpe u okviru prodajne mreže "Petrol", koja u Republici Srpskoj i BiH posluje kao novi brend "Nestro".

Riječ je o modernim pumpama "Ljubogošta 1" i "Ljubogošta 2", koje su postavljene jedna nasuprot drugoj, sa kapacitetom od 300.000 litara, javila je Srna.

Direktor "Petrola" Drago Đukić rekao je da je u ove i benzinsku pumpu koja je nedavno otvorena u Brodu uloženo oko pet miliona maraka. On je istakao da bi "Petrol" do kraja januara sljedeće godine trebalo da rekonstruiše svoje poslovne objekte u Prijedoru, Kotor Varošu i Trebinju.

- U toku 2010. godine planirana je izgradnja dva nova objekta i rekonstrukcija deset postojećih benzinskih stanica koje su već u sastavu "Petrola", a vrijednost investicija koje su planirane u sljedećih pet godina iznosi oko 40 miliona evra - rekao je Đukić novinarima na otvorenju i poručio kupcima da na benzinskim pumpama "Nestro" mogu dobiti robu evropskog kvaliteta i po vrlo povoljnim cijenama.

Zamjenik direktora "Optima grupe" i budući direktor "Petrola" Aleksandar Bjakon istakao je da će ruski privrednici i dalje razvijati infrastrukturu u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je otvaranje benzinskih pumpi veliki doprinos opštini, posebno zbog toga što je u njima zaposleno nekoliko radnika.

Buduću "Nestro" grupaciju činiće prodajna mreža, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i "Optima grupa".

Državni kapital u naftnom sektoru RS, koji su sačinjavali Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i "Petrol", ruska kompanija "Njeftgazinkor" kupila je početkom 2007. godine za oko 121 milion evra.

Prodajna mreža

Iz Ministarstva industrije, energetike i razvoja RS kazali su da će prodajna mreža, koju čine benzinske stanice nekadašnjeg banjolučkog "Petrola" i dio benzinskih pumpi koji je kupljen u Federaciji BiH, biti potpuno rekonstruisana u sljedećih pet godina i nosiće ime "Nestro" kao novi brend u RS i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana