U martu počinje proizvodnja punta

Glas Srpske
U martu počinje proizvodnja punta

TORINO - Italijanska kompanija "Fijat", objavila je u petak da će u martu početi proizvodnju automobila "punto" u Kragujevcu, prenijele su agencije.

Kako se predviđa sporazumom koji su u petak u Torinu potpisali Vlada Srbije i "Fijat", godišnja proizvodnja biće najmanje 15.000 automobila u 2009. godini, prenijelo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

- Obim proizvodnje će zavisiti i od tržišnih uslova u svijetu, s obzirom na to da taj automobil nije samo za srpsko tržište, već i za izvoz u susjedne zemlje, kao i u sjevernu Afriku i u Rusiju - kazao je potpredsjednik za komunikacije "Fijata", Gualberto Ranijeri.

Najavljeno je da će početi i proizvodnja "punta" sa dizel motorom.
Ranijeri je ocijenio da je u sadašnjim teškim ekonomskim okolnostima, posebno u autoindustriji, od neprocjenjivog značaja činjenica da će krajem marta, Srbija dobiti fabriku koja sklapa automobile.

- To je pokazatelj povjerenja "Fijata" u investiciju u Srbiji i potvrđuje stratešku posvećenost zajedničkom ulaganju u Srbiji, koja nam je veoma značajna - istakao je on.

Potpisivanju sporazuma o proizvodnji "punta", prisustvovao je potpredsjednik srpske Vlade Mlađan Dinkić.

Taj dogovor, navodi se u saopštenju, predstavlja prvi korak u realizaciji zajedničkog ulaganja "Fijata" i Srbije u proizvodnju automobila u Kragujevcu i dodatno ojačava posvećenost "Fijat grupe" ulaganju u Srbiji.

Kako je i ranije najavljeno, "Zastavina" fabrika automobila u Kragujevcu biće integrisana u međunarodnu mrežu fabrika "Fijat grupe", navodi italijanski proizvođač.

Marketing

Dodaje se da će zajednička kompanija "Fijata" i Vlade Srbije - "Fijat automobili Srbija", dobiti punu podršku za proizvodnju i marketing, kao i druge kompanije koje posluju u okviru te italijanske grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana