U Komori se ne poštuje princip rotacije

Glas Srpske
U Komori se ne poštuje princip rotacije

SARAJEVO - U Spoljnotrgovinskoj komori BiH ne poštuje se princip rotacije na rukovodećim mjestima, a osnovni uzrok problema u ovoj instituciji je nepovjerenje, rekao je juče u Sarajevu predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić.

- Nemam puno informacija o dešavanjima u Spoljnotrgovinskoj komori BiH, osim što znam da se već dvije godine ne poštuje Zakon koji je usvojila Parlamentarna skupština BiH, odnosno ne poštuje se princip rotacije - rekao je Špirić.

Rekao je da očekuje da će Savjet ministara BiH dobiti detaljnije informacije o dešavanjima u ovoj instituciji, prenijela je Srna.

Potpredsjednici Spoljnotrgovinske komore BiH iz reda srpskog i hrvatskog naroda Ljubomir Klincov i Milan Lovrić u više navrata upozoravali su da je Spoljnotrgovinska komora uzurpirana, te da su predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u organima Komore marginalizovani i da im se radi iza leđa.

Oni su još 16. maja upozorili da je objavljivanje javnog poziva za predlaganje delegata u Skupštinu Komore za mandatni period 1. jula 2010. do 30. juna 2014. godine, koji je 15. maja ove godine objavljen u dnevnim novinama "Oslobođenje", "Dnevni avaz", "Nezavisne novine" i "Dnevni list", nezakonito.

Uprkos negodovanju srpskih i hrvatskih delegata, juče je održana konstitutivna sjednica Skupštine Spoljnotrgovinske komore BiH, na kojoj je konstituisana nova Skupština Komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana