U EU ima 1.031 brend, u BiH nijedan

Glas Srpske
U EU ima 1.031 brend, u BiH nijedan

BIJELjINA - Na nivou EU postoji 1.031 zaštićen proizvod, a u BiH nema nijednog, iako proizvođači razmišljaju da za 160 proizvoda pokrenu postupak zaštite jer smatraju da imaju karakteristična svojstva.

Ovo je juče rekao šef Odsjeka za bezbjednost proizvodnje u Agenciji za bezbjednost hrane BiH Dragan Brenjo na konferenciji u Bijeljini o marketingu u trgovini i brendiranju proizvoda i usluga.

- U BiH ima mnogo proizvoda koji su karakteristični za pojedina područja i koja zaslužuju da postanu brend - dodao je Brenjo, prenijele su agencije.

Ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković rekla je da je u posljednje vrijeme postignuta zaštita domaćeg proizvoda u odnosu na raniji period. Dodala je da se stanovništvo okrenulo poštovanju domaćih proizvoda, čemu su doprinijele i kampanje za kupovinu tih proizvoda.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić rekao je da su nastojanja Vlade RS i Privredne komore RS usmjerena na stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i uslova za brendiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana