U Banjoj Luci se otvara prvi Pevec u BiH

Nada Branković
U Banjoj Luci se otvara prvi Pevec u BiH

BANjA LUKA - Prvi prodajni centar "Pevec" u BiH biće otvoren danas u Banjoj Luci.

- U saradnji sa bečkom "Rajfajzen bankom" u izgradnju prodajnog centra grupe "Pevec" u Banjoj Luci i kupovinu zemljišta, uloženo je oko 20 miliona evra, dok je u opremanje objekta uloženo sedam miliona evra - rekao je juče u Banjoj Luci član uprave i direktor sektora zajedničke službe "Peveca" Milenko Marković.

Dodao je da je "Pevec" Banja Luka kod prijedorske petlje, izgrađen na površini od 30.000 metara kvadratnih i u njemu će biti zaposleno oko 250 radnika.

Direktor "Pevec" d.o.o. Banja Luka Boris Marić izjavio je da je na 25.000 metara kvadratnih smješten prodajni prostor.

- U prizemlju i na dva sprata poslovaće 32 prodajna odjela sa oko 100.000 različitih artikala domaćih i stranih proizvođača - naveo je Marić.

U unutrašnjem dijelu prodajnog centra, naglasio je, izgrađeno je dvoetažno natkriveno parkiralište, a centar ima i restoran koji se nalazi na krovu, kao i kafe bar.

Član uprave i direktor sektora plana i razvoja "Peveca" Mladen Ružman naglasio je da je ovo prvi veliki centar van granica Hrvatske.

- Prije dolaska na ovo područje sproveli smo anketu čiji su rezultati pokazali da je prodajni centar "Pevec" svrstan među pet najboljih trgovačkih lanaca - rekao je Ružman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana