U Banjoj Luci otvoren prvi Pevec u BiH

Nada Branković
U Banjoj Luci otvoren prvi Pevec u BiH

BANjA LUKA - Prvi prodajni centar "Pevec" u BiH juče je svečano otvoren u Banjoj Luci.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik koji je prisustvovao otvaranju istakao je da je Republika Srpska još jednom pokazala da je otvorena za strane investicije i da je spremna da prati poslovne interese velikih kompanija.

Dodao je da su u preduzeću "Pevec" naglasili da sa našom administracijom nisu imali problema, što jasno pokazuje podršku RS za otvaranje ovakvih i drugih privrednih objekata.

- Siguran sam da će se Banja Luka pokazati kao najbolji izbor za fokusiranje svih "Pevec" aktivnosti. U svom naporu da napravi dobru ekonomsku sredinu, RS poziva sve investitore da svojim ulaganjima poboljšaju ponudu i zapošljavanje, a u ovaj koncept se uklapa otvaranje novog "Pevec" objekta - istakao je Dodik.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović izjavio je da svaki uspješno realizovan projekat Banjoj Luci donosi samo uspjeh.

- Nije mala stvar kada neko uloži 20 miliona evra i zaposli 300 naših sugrađana. Grad je pokazao da nema prepreka za sve one koji žele da u njega investiraju. Sada je sasvim sigurno da je Banja Luka postala jedan od velikih regionalnih centara - istakao je Davidović.

Direktor i vlasnik "Peveca" Zdravko Zec rekao je da je ovo do sada najveći i najljepši "Pevecov" prodajni centar u Evropi.

- U njega smo donijeli sve ono što do sada imamo izloženo u svim našim centrima - naveo je Zdravko Pevec.

Izgradnja centra u Banjoj Luci, koji zauzima 30.000 metara kvadratnih trajala je osam mjeseci, a "Pevec" namjerava da ima centre u svim gradovima Hrvatske sa najmanje 30.000, u BiH sa najmanje 60.000, a u Srbiji sa najmanje 100.000 stanovnika.

"Pevec" je robom punjen 45 dana.

Od 29 kompanija koje su radile kao izvođači radova na objektu 26 je iz BiH, a od 1.500 dobavljača, njih 150 je iz BiH.

Posjetioci

Otvaranju "Peveca" prisustvovali su ministri u Vladi RS, veliki broj privrednika, hrvatski konzul u BiH Miroslav Buličić i biskup banjolučki Franjo Komarica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana