Tužio Forbs jer su mu smanjili bogatstvo

Agencije
Tužio Forbs jer su mu smanjili bogatstvo

London - Saudijski princ Alvalide bin Talal tužio je američki časopis "Forbs" zbog klevete zato što je njegovo bogatstvo procijenjeno na 20 umjesto na 30 milijardi dolara.

Bin Talal, jedan od najbogatijih biznismena na svijetu, tvrdi da je "Forbs" potcijenio njegovo bogatstvo za deset milijardi dolara, pošto ga je smjestio na 26. mjesto godišnje liste najbogatijih ljudi.

Procjena od 30 milijardi smjestila bi ga među deset najbogatijih ljudi na planeti, piše "Gardijan".

Princ je naveo kako magazin širi neprecizne i netačne informacije, te prikazuje pristrasnost protiv investitora i finansijskih institucija sa Srednjeg istoka.

Sada je podnio tužbu zbog klevete protiv izdavača magazina Randala Lejna i dva novinara Vrhovnom sudu u Londonu.

Tvrdi da je lista načinila priličnu štetu njegovoj reputaciji i finansijama njegove kompanije "Kindom holdings".

Njegova kompanija kontroliše investicije i ima udjela u "Eplu", "Fejsbuku", "Tviteru" i "Rupert Murdoch's Nenjs Corp", a vlasnik je hotela "Savoj", "Plaze" u Njujorku, lanca hotela "For sizons", te suvlasnik kompleksa "Kanari varf" u Londonu.

"Forbs" je prinčevo bogatstvo procijenio na osnovu poznatih investicija, umjesto na osnovu vrijednosti akcija njegove kompanije.

- Ne tužim ih zbog svog bogatstva, već zbog toga što optužuju Saudijsku Arabiju da je izmanipulisana, jer nemamo kockarnice. To je neprihvatljivo - rekao je Bin Talal za "Sandej telegraf".

"Forbs" iznenađen

- Iznenađeni smo zbog prinčeve odluke da tuži "Forbs", pogotovo zbog toga što je to učinio u Ujedinjenom Kraljevstvu, jurisdikciji koja nema ništa sa našom nedavnom pričom koja je podigla pitanja o njegovom bogatstvu - izjavio je portparol "Forbsa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana