Treći DORS: Fokus na inovacijama i izazovima u industriji osiguranja

GS
Treći DORS: Fokus na inovacijama i izazovima u industriji osiguranja

BANjALUKA - Banjaluka će 22. i 23. oktobra biti domaćin trećih “Dana osiguranja Republike Srpske” (DORS), koji predstavljaju centralni događaj za stručnjake iz oblasti osiguranja, kao i sve one koji žele da prate najnovije trendove i inovacije u ovoj industriji. DORS je namijenjen ne samo stručnjacima i donosiocima odluka iz sektora osiguranja, već i široj stručnoj i akademskoj javnosti, regulatornim institucijama, finansijskim institucijama, predstavnicima domaćih, regionalnih i međunarodnih asocijacija, kao i medijima.

Organizator konferencije je Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske.

-Cilj je upoznati sve relevantne aktere sa ključnim izazovima sa kojima se industrija osiguranja suočava – navodi organizator.

Među govornicima su  ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić, ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske Draženka Janjanin, predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske Bojan Popović, kao i mnogi drugi eminentni stručnjaci iz industrije iz zemlje i regiona.

-Kao i prethodnih godina, DORS će biti prilika za razmjenu znanja, iskustava i novih ideja. Predavanja i paneli će biti posvećeni stanju na tržištu osiguranja, a govorićemo i o primjeni vještačke inteligencije u industriji – pojasnio je organizator.

Paneli će pokriti i teme kao što su prilagođavanje regulatornog okvira, evolucija obrade i naknade šteta, primjena međunarodnih standarda IFRS 9 i IFRS 17, te ESG kriterijumi i njihov uticaj na poslovanje osiguravajućih društava.

-“Dani osiguranja Republike Srpske” pružaju jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, iskustava i unapređenje poslovanja kroz interakciju sa kolegama i ekspertima iz osiguravajuće industrije – istakli su u Udruženju društava za osiguranje.

 Više informacija o konferenciji možete saznati na zvaničnom sajtu konferencije www.osiguranjers.com..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana