Treća licitacija Medicinske elektronike 20. septembra

M. Č.
Treća licitacija Medicinske elektronike 20. septembra

BANjALUKA - Treća javna licitacija za prodaju trećine imovine "Medicinske elektronike" iz Banjaluke u stečaju biće obavljena 20. septembra.

Licitacija je zakazana za 13 časova u Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 50.000 KM najkasnije do 19. septembra do ponoći na žiro-račun stečajnog dužnika.

Stečajni upravnik ovog preduzeća Lazo Tomić rekao je da su uslovi za treću licitaciju ostali nepromijenjeni u odnosu na drugu, na koju se niko nije javio.

On je istakao da uslovi podrazumijevaju prodaju trećine ili oko sedam miliona maraka od ukupno procijenjene vrijednosti imovine koja iznosi 21 milion, nastavak djelatnosti najmanje pet godina, te preuzimanje 35 radnika medicinske struke.
Stečajni postupak u "Medicinskoj elektronici" otvoren je 14. jula prošle godine. Jedan od osnovnih razloga za pokretanje stečajnog postupka bio je nelikvidnost firme i blokada njenih računa koja traje duže vrijeme, zbog čega ovo preduzeće nije u stanju da izvršava obaveze. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana