Todorić odustao od Merkatora

Glas Srpske
Todorić odustao od Merkatora

ZAGREB - Najveći hrvatski trgovački lanac Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića saopštio je da odustaje da odustaje od ponude za kupovinu slovenačkog trgovinskog lanca Merkator, prenijele su agencije.

Agrokor navodi da se u oktobru prošle godine javio na javni tender za kupovinu 52,1 odsto akcija Poslovnog sistema Merkator kao i da je u novembru izabran za najboljeg ponuđača.
- Iako smo sa konzorcijumom prodavaca pokušavali da dogovorimo zadovoljavajuće uslove za akviziciju udjela od 52,1 odsto u Merkatoru, tokom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli - navodi se u saopštenju i dodaje da ih je dugotrajnost postupka dovela do zaključka da bi cijeli proces mogao da traje još dugo i da im mogućnost transakcije, pod zadovoljavajućim uslovima, nije obezbeđena.

- Po našem mišljenju bi to moglo da bude štetno kako za naše preduzeće, tako i za Merkator, zato smo donijeli odluku da povučemo svoju ponudu - ističu u Agrokoru.

Agrokor je već po treći put, tokom poslednjih više od pola godine pokušavao da kupi ovaj trgovački lanac.
Budući slovenački ministar Radovan Žerjav je rekao da nije naklonjen prodaji Merkatora, da državi nije svejedno ko je vlasnik tog trgovačkog lanca, kao i da bi prodaja imala šire posljedice za slovenačku privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana