Todorić: Napravićemo čudo

SEEbiz
Todorić: Napravićemo čudo

Ljubljana - Vlasnik Agrokora Ivica Todorić, nakon što je njegova kompanija preuzela slovenački Merkator, poručuje da će napraviti najmoćniji trgovinski lanac u regionu.

Kako prenosi regionalni poslovni portal SEEbiz.eu, Todorić je u izjavi za slovenački Planet TV opovrgao spekulacije da će izgurati slovenačke dobavljače iz Merkatora.

"Potrebni su nam partneri. Za njih ćemo otvoriti police, ali moraju da budu konkurentni", poručuje Todorić.

Izuzetno je optimističan u pogledu budućnosti Merkatora.

"Neki govore da ću sve uništiti, a napravićemo čudo. Merkator će u kratkom roku postati najmoćniji i najuspješniji trgovac u regionu", rekao je Todorić.

On smatra da je preuzimanje Merkatora pravi potez i odlična stvar.

"Trgovci u regionu su premali, bez udruživanja ne možemo konkurisati globalnim igračima", izjavio je vlasnik Agrokora.

Todorić tvrdi da otpuštanja u Merkatoru neće biti jer, kaže, u Agrokoru je i nedavno zaposlio novih 350 radnika. U uspjeh svog konglomerata nimalo ne sumnja. Zato je, kaže, i išao u ovakav rizik.

"Za ovo sam reskirao svoj novac. Ako ne uspijem, izgubiću sve", zaključuje Todorić.

Koncern Agrokor kupio je većinski udeo u Merkatoru za ukupno 544 miliona evra. Od toga se 324 miliona evra odnosi na sticanje stopostotnog vlasništva, 200 miliona evra za smanjenje finansijskih obaveza Merkatora, a 20 miliona za operativno finansiranje tekućeg poslovanja Merkatora.

Dvije kompanije će zajedno ostvarivati gotovo 7 milijardi evra godišnjeg prihoda, zapošljavati više od 64.000 ljudi, i biće vodeća kompanija u sektoru maloprodaje i proizvodnje hrane u regionu i šire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana