TIZI: Most koji spaja dijasporu i otadžbinu

G.S.
TIZI: Most koji spaja dijasporu i otadžbinu

Nova banka ponosno je predstavila TIZI (tizi.novabanka.com), prvi domaći internet portal i aplikaciju za slanje novca (TIZI - transfer novca u BIH), koji omogućavaju, između ostalog, našim ljudima u dijaspori da brzo, sigurno i jednostavno pošalju novac svojim najmilijima u Bosni i Hercegovini.

TIZI je revolucionarna usluga koja čini transfer novca iz inostranstva ne samo mogućim, već i izuzetno jednostavnim i brzim.

Veza dijaspore s otadžbinom

Za mnoge porodice u Bosni i Hercegovini, novac iz dijaspore predstavlja ključni izvor finansijske podrške. Naši ljudi koji žive i rade širom svijeta svojim trudom i radom pomažu svojim porodicama. Nova banka je prepoznala ovu potrebu i ponudila rješenje koje je prilagođeno upravo njima.

Jednostavnost i Brzina

Uz TIZI, novac je dostupan primaocu u Bosni i Hercegovini za samo nekoliko minuta nakon zaduženja Mastercard platne kartice pošiljaoca, izdate od strane inostranog pružaoca platnih usluga. Osim brzine transfera, korištenje TIZI portala ili aplikacije pošiljaocima pruža i značajnu prednost u vidu uštede dragocijenog vremena, jer novac mogu da pošalju iz udobnosti svog doma, s radnog mjesta ili bilo koje druge lokacije, u bilo koje vrijeme. Nema potrebe za dolaskom u banku te čekanjem u redu, što pošiljaocu novca omogućava praktičnost i lakoću  prilikom obavljanja transfera, bez prisustva stresa i nelagodnosti.

Sredstva se mogu isplatiti na dva načina:

  • Direktna uplata na račun primaoca u Novoj banci: idealno za one koji žele brzo i sigurno deponovati sredstva direktno na račun;
  • Isplata u gotovom novcu na šalteru Nove banke: praktično rješenje za one kojima je gotovina potrebna odmah.

Sredstva se isplaćuju isključivo u BAM valuti, čime se olakšava korištenje novca u lokalnim transakcijama.

Zemlje iz kojih se može slati novac

TIZI omogućava slanje novca iz 14 zemalja: Srbija, Francuska, Italija, Norveška, Belgija, Hrvatska, Švedska, Njemačka, Austrija, Slovenija, Bugarska, Holandija i Španija. Na ovaj način, bez obzira na to gdje se nalazite, možete biti sigurni da je vaša podrška uvijek blizu vaših voljenih.

Promotivni period

Kako bi se što veći broj korisnika upoznao s ovom izuzetnom uslugom, Nova banka AD Banja Luka nudi promotivni period od 8. jula 2024. godine, tokom kojeg neće biti naplaćena naknada za prvo slanje novca iz inostranstva. Promotivni period traje do dostizanja prvih 1500 korisnika ili do iskorištenja predviđenog budžeta.

Sigurnost i pouzdanost

TIZI garantuje sigurnost i pouzdanost u svim svojim transakcijama. Korisnici Mastercard platnih kartica mogu biti sigurni da će njihov novac brzo i sigurno stići do primaoca.

TIZI nije samo portal za slanje novca; to je most koji spaja dijasporu s otadžbinom, omogućavajući našim ljudima širom svijeta da ostanu povezani s onima koje vole. Uz TIZI, vaša podrška stiže brzo, sigurno i jednostavno, baš kao da ste tu, uz svoju porodicu. Koristite TIZI i budite dio promjene koja čini život boljim za sve nas.

Za više informacija korisnici se mogu obratiti korisničkom servisu putem besplatnog info telefona 080050011 ili u poslovnicama Nove banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana