Telekomu Austrija 15 dana da poboljša ponudu

Glas Srpske
Telekomu Austrija 15 dana da poboljša ponudu

BEOGRAD - "Telekomu Austrija" (TA) ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Ovo je odlučila Vlada Srbije poslije mišljenja Radne grupe da finansijski dio ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

U skladu sa ovom analizom, Vlada Srbije zatražila je od "Telekoma Austrija" da dopuni dokumentaciju koju je dostavio, kao i da finansijski dio ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom, javile su juče agencije.

Vlada Srbije odredila je da je minimalna cijena za 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" 1,4 milijarde evra.

"Telekom Austrija" ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine i tog dana je stigla samo jedna ponuda i to "Telekoma Austrija".

Predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije Verica Barać rekla je za B92 da nigdje nije pisalo da je minimalna cijena za prodaju "Telekoma" 1,4 milijarde evra, dok su čelnici Vlade Srbije uvjeravali drugačije.

Vlasništvo

"Telekom Srbija" posjeduje "Telekom Srpske" u BiH i kompaniju "M:tel" u Crnoj Gori. U vlasničkoj strukturi, država Srbija trenutno ima većinski udio od 80 odsto akcija u "Telekomu Srbija", dok OTE, u kojem "Dojče telekom" posjeduje 30 odsto akcija, ima 20 odsto akcija srpske telekomunikacione kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana