Telekom Srpske najbolji platiša

Marina Čigoja
Telekom Srpske najbolji platiša

Banjaluka - Poreska uprava RS objavila je juče spisak 100 najvećih redovnih uplatilaca poreza i doprinosa, koji su sve obaveze izmirili do početka ovog mjeseca, a vodeći na listi su "Telekom Srpske", preduzeća "Elektroprivrede RS" i banke.

- Na spisku se nalaze preduzeća koja na kraju februara nisu imala poreskih dugovanja i koja redovno podnose poreske prijave. Poreski obveznici su rangirani prema visini plaćenih poreza i doprinosa u 2013. godini - navedeno je na sajtu Poreske uprave RS.

Na prvom mjestu nalazi se "Telekom RS", a slijede Rudnik i termoelektrana "Ugljevik", Rudnik i termoelektrana "Gacko", "Arselor Mital" iz Prijedora i "Hidroelektrane na Trebišnjici". Na šestom mjestu nalazi se Nova banka Banjaluka, zatim Hidroelektrane na Drini, dok listu deset najvećih i najredovnijih uplatilaca zaokružuju NLB Razvojna banka, Hipo Alpe Adrija banka i Unikredit banka.

Savjetnik generalnog sekretara Spoljnotrgovinske komore BiH Igor Gavran kaže da, s obzirom na strukturu privrede, nije iznenađenje što baš preduzeća koja se nalaze među prvih deset najredovnije izmiruju svoje obaveze.

- Nije loše da se kompanije koje značajno učestvuju u punjenju budžeta na neki način i promovišu, ali za razliku od liste dužnika, koja ima značajan uticaj pritiska na povećanje prihoda, ova lista takav efekat neće imati - kazao je Gavran.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana