Telekom Srpske kupio podgorički M:tel

Vedrana Kulaga
Telekom Srpske kupio podgorički M:tel

BANjA LUKA - Kompanija "Telekom Srpske" kupila je za deset miliona evra 49 odsto kapitala kompanije "M:tel" iz Podgorice, koja se nalazi u vlasništvu holandske kompanije "OGALAR" B.V, , potvrđeno je juče "Glasu Srpske" u kompaniji "Telekom Srpske".

Poslije uspješno okončanih pregovora, 1. februara ove godine, navodi se u izvještaju objavljenom na Banjalučkoj berzi, potpisan je ugovor o kupovini.

- Ovo je potvrda odličnog poslovanja "Telekoma Srpske" u protekle dvije godine. To je i prvi put da će jedna domaća telekomunikaciona kompanija proširiti svoje poslovanje izvan granica BiH - navedeno je na sajtu berze.

Dodaje se da se radi o dobrom i dugoročnom poslovnom potezu, a realizacijom ovog ugovora "Telekom Srpske" stvoriće još bolje pretpostavke za sopstveni razvoj i rast kroz različite efekte sinergije u regionu.

"Telekom Srpske" započeo je u januaru ove godine pregovore o kupovini manjinskog paketa akcija podgoričkog "M:tela", koji pripada kompaniji "OGALAR" B.V.

"M:tel" Podgorica je počeo sa radom 9. jula 2007. godine i na osnovu dobijenih licenci vrlo brzo postao značajan telekomunikacioni operator, prepoznatljiv po kvalitetnim uslugama, pristupačnim cijenama i liderskoj ulozi u uvođenju novih tehnologija i servisa.

"M:tel" Podgorica

"M:tel" Podgorica u Crnoj Gori ima više od 400.000 korisnika mobilne telefonije, čime drži oko 30 odsto tržišnog učešća. Podgorički "M:tel" je i  fiksni operator sa oko 7.000 korisnika fiksne telefonije koje realizuje korišćenjem WiMAX tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana